İçgüdüsel Doğum - Pam England-Rob Horowitz


Hamilelik sürecünün sonuna gelirken sanırım içinde bulunduğum psikolojiden kaynaklı hep bebek'li hayatı anlatan kitaplara gitti elim..Ama bu diğer okuduklarımdan biraz farklı..Çünkü konusu bebekli hayat'tan ziyade    doğum..

İnsanın İçgüdüsel olarak zaten bildiği bir şeyi,yeniden keşfetmek için birebir..Sevgili Doula'mızın bize önerisi idi,iyiki önermiş,iyiki okumuşum,bazı kısımlardan özellikle ilk 200 sayfa gibi sıkılsamda sevdim..


Doğum hakkında hiç böyle düşünmemiştim dediğim çok kısım oldu,gerçekten rehber niteliğinde özellikle doğal doğum yapmak ve layıkıyla bu sürece hazırlanmak isteyenler için..

Kısacası hamile olanlara öneririm :) Tabii bir de doğumda yanınızda bulunacak kişiler yada eşleriniz okursa süper olur..

Ayrıca kitabın son bölümünde bastırılmak için hazırlanan kart'lar varki bence en makbul olanları onlar..Doğum sırasında sormayı unutabileceğiniz bir sürü sorunun örneğini görebilir,kendi kartlarınızıda hazırlayabilirsiniz..

Bol kitap'lı günler..

Sevgiler..



2 yorum:

  1. evet esasen ona programlıyız ama hem doktorların sorumluluk almak istememesi hem bizlerin cesaretsizliği sezeryan doğumları artırıyor..kolaylıklar diliyorum..ve sağlıkla bir doğum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,cesaretli olmak gerek aslında sonuçta doğamızda var :)

      Sil

1 yorum 1 mutluluk :)