Moskof Cariye : Hürrem - Demet Altınyeleklioğlu


Demet Altınyeleklioğlu
Artemis Yayınları
814 sayfa

Tanıtım metni..

''Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor 16. yüzyılın özellikle ilk yarısına hiç kuşkusuz Osmanlı Hakanı Kanuni Sultan Süleyman, İngiltere Kralı Sekizinci Henry ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken damgasını vurmuştu. Bu hükümdarların iktidar mücadesi ve savaşları kadar aşkları da tarihin seyrini değiştirdi. Sultan Süleyman ve güzel cariyesi Hürrem, Sekizinci Henrynin başını kestirerek öldürdüğü iki kraliçesinden biri olan Anne Boleyn ve Şarlkenin Avrupayı din savaşlarına sürüklemesinde başrolü oynayan karısı Isabella... Birbirini tanımayan bu üç güzel kadının, hemen hemen aynı yıllarda iktidar mücadelesi verdiği üç saray, romanlara, filmlere, TV dizilerine ilham veren büyük aşklara, inanılmaz entrikalara, komplolara, kanlı cinayetlere sahne oldu.Fakat bu öykülerin hiçbiri; haremle, dünyanın en kudretli hükümdarı Sultan Süleyman arasındaki tehlikeli yolda yürüyen Hürremin macerası kadar masalsı değildi.''


Önce neyi yazmam gerek,bu kitaba dair bilemedim..Uzun süre önce ilk olarak Cariye'nin Kızı:Mihrimah'ı okuyup,sonra tamamen tesadüf eseri karşılaştığım bu kitabı okumasam olmazdı diye kendimi kandırışımımı,çokça kurgusal olmasına rağmen elimden bırakamamamı..

Anlatılan,hikaye çokca kurgusal evet,ama bir o kadarda sürükleyici..Güçlü,bir cihan padişahı..Korkusuz,yalnız,bencil ama bir anne,bir kadın..Aşk,entrika,siyaset..Masalsı bir biçimde karşınızda..Eğer ''Muhteşem Yüzyıl''a bir kez bile göz attıysanız,kitabı okurken dizi oyuncuları her daim gözünüzde canlanıyor yalnız :)

Kitaba çokca edebi değer verilmemesine rağmen,ben okumuş olmaktan memnunum yinede..Bir seri'ye başlayınca tüm kitaplarını okumak gibi bir alışkanlığım mevcut,ve sırada 3.kitap var,Nurbanu..Her ne kadar ben seriye 2.kitap'tan başlamışta olsam..

Beğeninin göreceli olduğunu hatırlatarak son olarak şunu demek isterimki aslında okumamakda pek bişey kaybettirmez,ama kafa dağıtmak için birebir..Zira 814 sayfada olsa bir an bile elinden bırakası gelmiyor insanın..

Bol kitap'lı günler..

Mutlu haftasonları..

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1 yorum 1 mutluluk :)