Yağmur..

Bugün İstanbul'da bol yağmur var..Her ne kadar aklımdaki planları ertelememe sebep olsada yinede mis gibi toprak kokusu eşliğinde kocamcımla el ele ıslanmak..bir dergi için uzun uzun kuyruklarda beklemek güzeldi..ve her ne kadar aksilikler günü olsa da bugün,umursamazdan gelerek hayatı,aslında an'ın tadını çıkarabilmekmiş önemli olan..




Kaçışıp şemsiyelere,arabalara sığınanlara inat..yağmur'u hissedebilmenin verdiği keyif,mis gibi toprak kokusu,yarin sıcacık eli,sevgi dolu bakışı ve hayat'ımızdaki olumsuzluk yağmur'larına rağmen gülümseyerek bakabilmek ğöğe,yüzünü umut yağmuruyla yıkayıp,içinde onulmaz bir sevinç duyabilmekmiş önemli olan..












Benimle aynı gün'de dünya'ya gelen bir meleğin sürpriz yapıp evimi şenlendirmesi,yüzündeki lekelenmemiş gülümsemesi,fotoğraf makinesi ile yaşadığı aşk..kuşlara merağı,keşfettiği her şeyi tasdiklettirmek istercesine bakışı,sıcacık sarılışı ve kendine has o güzel kokusu..aslında unuttuğum tüm duyguların tam da kalbimde,bu melek'le yeşerdiğini görebilmekmiş önemli olan..




Ufak bir hediye almak..ufak hediyeler yapmak..ve bu hediye'lerin çocuk yüzlerdeki yansımasının seyrine varmak keyifle,birlikte kalabalık sofralarda bulunmak,sohbet etmek..yağmur'u izlemek..geleceğe dair güzel hayaller kurmak ve bu güne şükürdar olmak..mutlu,umutlu bir aile olmanın gururunu içten içe yaşamakmış önemli olan..




Ve  bu zaman'a kadar geçip giden pazar günlerine atıfda bulunup,ey yağmur..ey ruhları arındıran..öyle bir yağdın ki yüreğime,öyle bir serinlettinki kalbimi..öyle bir nurlandırdın,öyle bir aşikar ettinki içimdekileri..sana bakınca gördüm kendimi..hiç gitme hep orda kal diyebilmekmiş önemli olan..


Mutlu,huzurlu pazar'lar..

6 yorum:

  1. çok güzel anlatmışsın, yağmuru, güzellikleri, önemli olan olması gerekenleri.. yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Canim yaaa ne kadar güzel yazmissin... Bende esimle yagmurda islanmasini elele dolasmasini cokkk seviyorum. Semsiye hic kullanmam nedense hic sevmem semsiye tasimasini, normal yagmurlu günlerde daha tasimam ben.
    Ama gercekten o yagmur yagdiktan sonra o toprak kokusunu hissettim yazdigin satirlarda... Sanada mutlu pazarlar dilerim güzelim...

    YanıtlaSil
  3. ankarada da yağmur vardı bugün, yağmuru her ne kadar sevmesemde yürüyüş yaptım biraz şemsiyesiz çisil çisil yağan yağmurda ıslanmayı seviyorum, birde toprağın kokusunu.

    YanıtlaSil
  4. nasıl lezzetli yazmışsın, bugün Ankara'da da yağmur vardı, ikisi bir oldu, resmen ruhum dinlendi, ellerine sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Yazınını keyifle okudum,bir yağmursever olarak anlattıkların bana çok tanıdık geldi,duygularına hemfikirim:)

    YanıtlaSil
  6. dilekçe : teşekkür ederim bi anda öyle içinden geldi :)

    nesliname : teşekkürler canım..demek aynı kafadanız :) sevgiler bendende..

    dürr- yekta : sende bizdensin diyim o zaman :)

    maya'nın cicileri : teşekkür ederim canım,bugün hepimiz benzer duygular hissettik sanırsam..

    baykuş gözüyle : teşekkürler..hemfikiriz kesinlikle..

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)