Edirne Kallavi Saray Kurabiyesi

Son EDİRNE ziyaret'imde keşfettiğim bir lezzet var..dillere destan tadı..aslında uzun zamandır paylaşmak istiyordumda aldığımı fotoğraflayamadan tükettiğimiz için yenisinin getirilmesini bekledim :) gerçi internet'tende alabilirdim ama annem'in getirmesi bi başka :)




Kurabiyemiz EDİRNE'ye özgü..içersinde un,yağ yok..sadece bal,yumurta akı,antep fıstığı,safran var..tok tutucu özelliğe sahip..ki zaten bir anda hepsini bi kişinin yemesi imkansız..Daha çok ACIBADEM KURABİYE'sinin fıstıklı hali olarak düşünebilirsiniz..


-

Bu görsel'de ikiye bölünmüş şekilde..normal'de büyük tek bir kurabiye..fiyatı 2012 itibariyle 15tl..ama içersindeki malzemeler büyük etken bu fiyat'ta..

Bu güzel lezzeti tatmak için EDİRNE'ye gitmenize gerek yok..firmanın online alışveriş imkanı mevut..ayrıca belirtmek isterimki EDİRNE'ye özgü bu kurabiye'yi EDİRNE'de bile bulmak zor oldu..artık sadece tek bir firma üretiyor..eskiden saray'a özel olarak yapılıyormuş bu kurabiye..

Bu leziz kurabiye'yi satın almak isterseniz burdan tık tık..ayrıca firma'nın KAVALA KURABİYESİ'de muhteşem belirtmek isterim..

kurabiye hakkında daha önce yazılmış bir yazı için burdan tık tık..

Ayrıca video'dan da fikir sahibi olabilirsiniz..

-

PS:Bu bir tanıtım yazısı değildir..çok beğendiğim bu lezzet'den sizlerde haberdar olun,sizde tadın istedim..
umarım tadar ve beğenirsiniz..

daha önce tatmış olanlara afiyet olsun..



2 yorum:

1 yorum 1 mutluluk :)