Cariye'nin Kızı : Mihrimah - Demet Altınyeleklioğlu



Bir solukta okuyup bitirdiğim kitap'lardan biri oldu CARİYE'NİN KIZI-MİHRİMAH..Daha önce DEMET ALTINYELEKLİOĞLU'nu okumamıştım hiç..ama anladımki severek takip edeceğim bir yazar olacak..bu kitabı okumadan önce aslında MOSKOF CARİYE-HÜRREM'i okumam gerekti,hikaye'nin bütünlüğü açısından sanırım..olsun ama zaten hikaye bir bütün aslında bence,2.olarak okuyacağım ve sonrasında yazar'ın şu anda yazım aşamasında olduğu NURBANU'yu..

Kitaplar'ı ve tarih'i seviyorum..Tarihsel kişilik'ler hakkında,farklı yazar'ları okumayı'da..Bir hikaye'yi farklı kişi'lerden dinlemek ve sonunda aklımda kendi hikayemi oluşturmak harika bence..

Kitap'ta tutku,ihtiras,saltanat hırsı,aşk,entrika mevcut bol bol..ama beni en etkileyen olaylar..MİMAR SİNAN'ın MİHRİMAH'a olan aşkı ve KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'ın oğlunu öldürttükten sonraki hali..

Eğer tarih seviyorsanız ama tutku,ihtiras,entrika,saltanat'ta olsun istiyorsanız mutlaka okumalısınız..hatta MUHTEŞEM YÜZYIL sayesinde merak edilen KANUNİ'ye dair farklı bilgiler edinebilirsiniz..

Kitap'ın Konusu Şöyle Anlatılmış Arka Kapak'ta..

Tutkusu Hürrem, Gücü Süleyman, Masumiyeti İse Esaretiydi!..

Üç kıtaya yayılan bir imparatorluk, sayısız entrikanın döndüğü bir saray, güç ve tutkunun kızı bir güzel, üç kalp ve bir aşk. Osmanlı Sarayı'nın muhteşem atmosferinde, kudretle, aşkla kuşatılmış bir hayattı onunki. Çevresinde korkunç ölüm oyunları örülüyor, gölgelere sinmiş suikastçiler fırsat kolluyordu. Yaşamak için öldürmek zorunda kalmayı kabullenemeyen masum bir kalp ve çaresiz, telaşlı çırpınışları Osmanlı'nın unutulmaz dönemlerinden birinin saklı kılavuzuna dönüşecekti. Mihrimah'ı, elle tutulur hiçbir özelliği olmayan bir adamla evlenmeye zorlayan korkunç sır, annesi Hürrem'le arasındaki anlaşmada gizliydi. O güçte bir annenin, o tutkuda bir babanın kızı, Hafza'nın torunu, Sinan'ın açmazı, Rüstem'in gelini olmanın aykırı bir bedeli vardı. Artık ne Barbaros Hayreddin Paşa'nın kadırgaları, ne de Mimar Sinan'ın göğe astığı kubbeler güldürebilirdi kırgın prensesin yüzünü. Gözlerine çöreklenen tuhaf derinliğin esiri Mihrimah, kalbinden geriye kalan koca boşluğu, adını tarihe kazıyarak dolduracak ve...
...Hürrem Mihrimah işbirliği, Cihan Devleti'nin kaderini değiştirecekti.

Muhteşem Süleyman ile Büyük Aşkı, Moskof Cariye Hürrem'in Mahzun ve Güzel Kızıydı Mihrimah.

İktidar Savaşları ve Aşkla Yazılmış Kaderini, Süslü Saray Salonlarında Bir Yük Gibi Taşıdı.


Severek okuduğum bu kitap'ı kesinlikle tavsiye ediyor ve internet üzeri'nden satın almanızı öneriyorum..760 sayfa korkutmasın sizi o kadar akıcı ki hikaye bitmesini istemiyor insan..kitapçılarda 25 tl..internet'te ise 17-18 tl civarı..umarım beğenirsiniz..

2 yorum:

  1. Şimdiden meraklandım ve alıp okumak istiyorum kısa zamanda...Ayrıca Muhteşem Yüzyılı'da beğendiğimden dikkatimi çekti. Paylaşımın için sağol=)

    YanıtlaSil
  2. okursan yorumlarını paylaşmanı rica ediyorum bende,umarım beğenirsin :)

    rica ederim :)

    YanıtlaSil

1 yorum 1 mutluluk :)