7 Kocalı Hürmüz



Aslında bikaç gündür yazmayı düşünüyodum bu filmle ilgili,zira arife günü gittik ama bayram telası araya girince aklımdan uçup gitmiş :)


esasında hikayesi

''1800’lü yılların sonlarında İstanbul’da Taşkasap Mahallesi’nde aşk ve para ekseninde kadın-erkek ilişkileri şenlikli bir dille anlatılan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihtiyaçlarını beş kocaya paylaştıran Hürmüz’ün yaşantısını anlatıyor.

İstanbul Taşkasap’ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur... Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.
'' şeklinde..



genel anlamda filmde hikayeye uygun gidiyor,yanlız bizim gibi  20dk reklam izleyip,bide üstüne yanınızdaki insanlardan sinemada mısırı ilk siz yemeyi icat etmişiniz gibi bi bakışa maruz kalıp koltuk değiştirirseniz bişey anlayacağınız varda anlayamıyorsunuz..her neyse..bence film esasında eğlenceli fakat biraz kopuk gibiydi,GÜLSE BİRSEL kılavuz SAFİNAZ olarak bana ASLI'nın mimiklerini hatırlatmadı desem yalan olmaz,sanki uzun saçlı ASLI gibiydi,farklı biri olduğuna inanmak gelmedi içimden,NURGÜL YEŞİLÇAY'sa kılıktan kılığa girerek kesinlikle rolünün hakkını verdi bence..danslar,mimikler harikaydı..genel anlamda kadro iyi ve bol şarkılı,türkülü olmasına rağmen film beklediğim gibi değildi..

kısacası evde seyredilebilcek tarzda bi film..sinemaya gidipte para vermeyi tercih etmem şahsen..keşke KÖFTE YAĞMURU'na gitseydik diyoruz eşimle,ama bayram arifesinde çoluk-çocuğun içinde nasıl olurduk bilemem artık :D


bide işin şu kısmı varki..bu zamanda HÜRMÜZ olmak zor..artık ne erkekler o erkekler,ne şartlar,ne kadınlar..ama yinede filmden edindiğim en önemli gözlem ve ana konu şu ki..bir kadın isterse yapamayıcağı ve elde edemiyeceği şey yoktur,biraz feminist bi yaklaşım belki ama gerçek bu,en azından eşlerinize,sevgililerinize bu mesajı hakkıyla vermek için beraber gidip izleyebilirsiniz,eski bir hikayeyi yeniden bize anımsatan bu filme ve ekibine teşekkürler..


filmle ilgili bilgi edinmek isterseniz.tık tıklayın.. 


ps:belki aranızda benden daha çok beğenenler olur..meraktayım..izlerseniz..paylaşın yorumlarınızı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

1 yorum 1 mutluluk :)